Порция Дайындау Дайындау Жалпы дауындау
саны уақыты уақыты уақыты
12 10 мин 30 мин 40мин
Қамыры үшін
Ұн …………………………………………….. 3 шыны
Сары май ………………………………….. 125 грамм
Жұмыртқа ………………………………….2 дана
Сүт ……………………………………………..1 шыны
Қант (толық емес ) ………………………1 шыны
Қопсытқыш ……………………………….. 1 ас қасық
Какао ұнтағы ……………………………… 1 ас қасық
Крахмал ………………………………………1 ас қасық
Қара қарақұмық + безендіру үшін жидектер……………. 1 шыны
Крем үшін
Шоколад 50-70% какао ……………………. 75 грамм
Сыр “Маскарпоне” ……………………… 400 Грамм
Кілегей 22% …………………………………. 150 Грамм
Ұнтақ қант …………………………………… 50 грамм
Маффинге арналған Крем қоспасыз кез келген сары ірімшікпен дайындауға болады.
- Дайындау тәсілі
- Крем үшін кілегей қайнатыңыз және оттан алыңыз. Шоколад кесектерге сынып, ыстық кілегейге қосып, біртектілікке дейін араластырып, суытыңыз.
- 1 минут қайнатылған ірімшік пен қант ұнтағын араластырыңыз. Салқын шоколад массасын қосып, біртекті кремге дейін 1 минут шайқаңыз. Кремді тоңазытқышқа қойыңыз.
- Қамыр үшін ұн, какао және қопсытқыш ыдысқа салыңыз. Қант қосып, араластырыңыз, ортасында кішкене тереңдікті жасаңыз.
- Сары майды ерітіңіз, салқын, жұмыртқа мен сүтпен араластырыңыз. Үздіксіз араластырып, бұл массаны ұнмен ыдысқа құйып, сұйық қамырды илеңіз.
- Жуылған шаюды крахмалмен себіңіз және қамырға қосып, мұқият араластырыңыз.
- Маффинге арналған қалыптар сары маймен шайыңыз. Қамырды 3/4 биіктігіне салып, 200 °дейін қыздырылған пешке қойыңыз. Маффинді 15-20 минут пісіріңіз.
- Пештен алып, пішінде біраз тұрыңыз, содан кейін маффинді кондитерлік торға суыту үшін салыңыз.
- Кондитерлік қап пен жидектермен салқындатылған маффинді креммен безендіріңіз.
Крем қатпарланбау үшін шоколадты ыстық кілегейде ерітіңіз.
Наталья Колесникова